Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g25g121kcal1.3g16.2g5.8g0.3g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g7.2g33kcal0g0g3.7g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g36g202kcal2.9g13.3g15.2g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g29g74kcal1.7g0.9g6.9g0g
Sokeri 9g37kcal0g9.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.9kcal0g0.7g0g0g
Liivate 0.6g2kcal0.5g0g0g0g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl29g98kcal0.6g0.9g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1184kcal17.8g82.6g86.6g0.6g
Valittu annoskoko156g592kcal8.9g41.3g43.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna78g296kcal4.5g20.7g21.7g0.2g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664