Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 15g62kcal0g15.3g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g4.2g15kcal0.1g3.4g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g3.6g12kcal0g2.9g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.4g8.9kcal0.4g0.3g0.5g0.7g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA24g38kcal1.7g3.8g1.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g18g96kcal0.9g9.3g5.7g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl48g172kcal1g1.3g18.2g0g
Sokeri 7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.4g5.7kcal0g1.4g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g959kcal14.8g91.2g57.6g1.8g
Valittu annoskoko156g479kcal7.4g45.6g28.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna78g240kcal3.7g22.8g14.4g0.5g
Arvot/100g100g307kcal4.7g29.2g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905