Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 61g15kcal1.1g1.3g0.2g1.4g
Purjosipuli 12g2.8kcal0.2g0.3g0g0.3g
Valkosipuli 1.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0g
Rypsiöljy 2.1g18kcal0g0g2.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g2.3g8.5kcal0g0.1g0.9g0g
Kasvisliemi laimennettu 61g5.7kcal0.2g0.3g0.4g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g15g37kcal2.3g0.5g3.1g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g177kcal7.8g5.4g13.4g3.4g
Valittu annoskoko156g88kcal3.9g2.7g6.7g1.7g
Annoskoko puolitettuna78g44kcal2g1.4g3.4g0.9g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518