Mallan kaalilaatikko

Keitä paloiteltu kaali kypsäksi suolalla ja kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä (noin 1 litra).

Keittämisen lopupuolella kaada joukkoon riisit ja tarkista nesteen määrä.

Kun riisi-kaaliseos on kypsää, ruskista sipulisilppu, valkosipulimurska ja jauheliha.

Mausta suolalla, mustapippurilla ja Sambal Oelekilla.

Sekoita ainekset keskenään, mausta vielä siirapilla ja kaada uunivuokaan.

Halutessa tiputtele päälle voi nokareita.

Paista uunissa 175 asteessa reilu tunti.

Anna pinnan ruskistua kauniista.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 274 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali91g19kcal1.1g3.1g0.2g1.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 40g91kcal7.6g0g6.8g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa 11g17kcal0.4g3.6g0g0.1g
Kasvisliemikuutio vähäras. (Maggi)1.3g2.8kcal0.1g0.3g0.1g0g
Siirappi 4g12kcal0g3g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g309kcal18.6g20.8g16.4g4.2g
Valittu annoskoko156g154kcal9.3g10.4g8.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g77kcal4.7g5.2g4.1g1.1g
Arvot/100g100g99kcal6g6.7g5.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=188708