Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl18g61kcal2.5g11.5g0.6g1g
Vehnänalkio, 0,25 dl3.7g12kcal1.1g1.2g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Rahka, valio22g15kcal2.2g0.9g0.1g0g
Mustikka metsä- 27g12kcal0.1g1.7g0.2g0.9g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 30g10kcal0.9g1.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.2kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g567kcal21.8g63.4g24.2g4.8g
Valittu annoskoko156g283kcal10.9g31.7g12.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna78g142kcal5.5g15.9g6.1g1.2g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558