Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 41g10kcal0.7g0.9g0.1g0.9g
Parsakaali brokkoli 41g14kcal1.9g0.8g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.9kcal0.1g1.3g0g0.5g
Paprika punainen 20g5.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Ruokakerma Valio 4% K&P20g12kcal0.2g0.9g0.8g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g8.1g12kcal1.3g0.2g0.7g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g6.1g18kcal2g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g156kcal12.8g10.2g5.6g5.8g
Valittu annoskoko156g78kcal6.4g5.1g2.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna78g39kcal3.2g2.6g1.4g1.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.3g1.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900