Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha48g80kcal9.2g0g4.8g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl24g21kcal0.3g1.1g1.7g0g
Bataatti, kuorittu 60g49kcal0.9g10.2g0g1.8g
Kananmuna kuoreton 6.6g10kcal0.8g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g327kcal22.8g24.2g14.4g4.2g
Valittu annoskoko156g164kcal11.4g12.1g7.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g82kcal5.7g6.1g3.6g1.1g
Arvot/100g100g105kcal7.3g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886