Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 82g282kcal8.4g57.4g1g2.9g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.8g2.8kcal0.4g0.3g0g0g
Kauralese 10g34kcal1.7g4.3g0.7g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g637kcal21g124g3.4g9.2g
Valittu annoskoko156g319kcal10.5g62g1.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna78g159kcal5.3g31g0.9g2.3g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248