Fetakasvisgratiini (Karppi)

Resepti on muunnos Karpin keittokirjan Broilerigratiinista.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kaada parsakaalisekoitus* voideltuun vuokaan.

Kuutioi/murustele feta kulhoon ja lisää sinne tuorejuusto ja kerma.

Lisää mausteita oman maun mukaan (esim.

suolaa, pippurisekoitusta, paprikajauhetta).

Sekoita ja kaada vuokaan.

Paista noin puolisen tuntia.

Ripottele raastettu juusto vuoan pinnalle ja paista vielä noin 15 min.

Tämä on hyvää sellaisenaan tai sitten lisukeena lihan kanssa.

*Tämän reseptin voi tehdä myös tuoreesta parsakaalista ja kukkakaalista, jolloin hiilareita tulee vähemmän.

Gratiiniin voi lisätä esimerkiksi broilerisuikaleita tms. jolloin siitä tulee vielä ruokaisampaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Aniviina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Euroshopper parsakaalisekoitus, pakaste85g21kcal2.1g2.5g0.4g2g
Kuohukerma,valio,2dl34g116kcal0.7g1g11.9g0g
Apetina välimerellinen juusto (Arla), annos 200g17g42kcal2.4g0.4g3.4g0g
Philadelphia Light, valkosipuli & yrtit (Kraft), annos 5g8.5g13kcal0.7g0.4g1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]12g39kcal3.2g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g461kcal18.2g8.6g39.2g4g
Valittu annoskoko156g231kcal9.1g4.3g19.6g2g
Annoskoko puolitettuna78g115kcal4.6g2.2g9.8g1g
Arvot/100g100g148kcal5.8g2.8g12.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224226