Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)24g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g3.2g28kcal0g0g3.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g12g33kcal2.2g0g2.6g0g
Timjami 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Persilja 7g1.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g94g113kcal2.3g5.6g8.5g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g423kcal12.6g24.2g29g5.8g
Valittu annoskoko156g212kcal6.3g12.1g14.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna78g106kcal3.2g6.1g7.3g1.5g
Arvot/100g100g136kcal4g7.7g9.3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122