Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Maito, Kevyt11g5.2kcal0.4g0.5g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl11g38kcal0.2g0.3g3.9g0g
Voi 60% rasvaa 11g58kcal0.1g0.1g6.5g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.5g0.4g1g
Raparperi 34g11kcal0.2g1.9g0g0.5g
Voi 60% rasvaa 5.6g31kcal0.1g0g3.4g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g851kcal12.6g125g31.6g3.6g
Valittu annoskoko156g426kcal6.3g62.5g15.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna78g213kcal3.2g31.3g7.9g0.9g
Arvot/100g100g273kcal4g40g10.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273