Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g65g211kcal15.6g31.9g0.7g7.8g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)8.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 4.3g4.7kcal0.3g0.7g0g0.1g
Chili paprika punainen6.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g3.3g11kcal0.3g1.6g0.3g0.3g
Kardemumma, annos 2g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Neilikka, annos 4g0.9g3.2kcal0g0.7g0g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g3.3g20kcal0.2g1.9g1.1g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g7.6g5.6kcal0.3g1g0g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g4.3g37kcal0g0g4.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 43g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g601kcal34g79g12.8g17g
Valittu annoskoko156g301kcal17g39.5g6.4g8.5g
Annoskoko puolitettuna78g150kcal8.5g19.8g3.2g4.3g
Arvot/100g100g192kcal10.9g25.3g4.1g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830