Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa17g2.9kcal0.1g0.4g0.1g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.6g18kcal0g4.2g0g0g
Auringonkukansiemen 5.6g33kcal1.3g0.7g2.8g0.3g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)84g296kcal11.8g55.7g2.5g4.2g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g745kcal26.4g122g15.8g9.2g
Valittu annoskoko156g373kcal13.2g61g7.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna78g186kcal6.6g30.5g4g2.3g
Arvot/100g100g239kcal8.5g39.1g5.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=242361