Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 81g38kcal0.4g6.8g0.2g1.5g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g3.2g11kcal0.4g2.3g0g0g
Valkoviini kuiva 8.1g5.5kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl64g219kcal1.3g1.9g22.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g546kcal4.2g22g45.6g3g
Valittu annoskoko156g273kcal2.1g11g22.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g137kcal1.1g5.5g11.4g0.8g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7g14.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038