Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 10g2.2kcal0.2g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Palsternakka 10g6.2kcal0g1.2g0g0.4g
Lanttu 49g14kcal0.5g2.2g0.1g0.9g
Lohifilee, paistettu 29g65kcal6g0g4.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Fenkoli, annos 100g1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g20g24kcal0.7g0.7g2g0g
Kananmuna 50g(kpl)10g12kcal1.1g0g0.9g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa10g29kcal2.2g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g319kcal21.8g10.8g20g3.8g
Valittu annoskoko156g160kcal10.9g5.4g10g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g80kcal5.5g2.7g5g1g
Arvot/100g100g102kcal7g3.5g6.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248043