Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g57g12kcal0.3g2.2g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha46g76kcal8.7g0g4.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.8kcal0.1g1g0g0.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.3g3.5kcal0.1g0.2g0.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk16g6.3kcal0.3g1.2g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g217kcal19.6g11.2g10g4.6g
Valittu annoskoko156g108kcal9.8g5.6g5g2.3g
Annoskoko puolitettuna78g54kcal4.9g2.8g2.5g1.2g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421