Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 36g264kcal0.4g0.1g29.6g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 3.4g14kcal0.1g3.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 28g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g38g230kcal9.2g2.5g20.7g0g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0g0.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 24g81kcal0.5g0.7g8.6g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl4.3g28kcal0.6g0.1g2.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g20g31kcal0.1g7.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1370kcal28g29.6g128.6g0.4g
Valittu annoskoko156g685kcal14g14.8g64.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna78g342kcal7g7.4g32.2g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223