Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 25g76kcal4.5g12.1g0.2g2.7g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 13g19kcal2.4g0g1g0g
Sianliha keskiarvo 13g27kcal2.3g0g2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g247kcal18.6g24.8g6.4g5.6g
Valittu annoskoko156g124kcal9.3g12.4g3.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g62kcal4.7g6.2g1.6g1.4g
Arvot/100g100g79kcal6g7.9g2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019