Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 107g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 18g54kcal3.2g8.7g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)7.9g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.4g1.8kcal0g0.4g0g0.2g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g17g16kcal3g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g147kcal12.6g19g1.2g4.4g
Valittu annoskoko156g74kcal6.3g9.5g0.6g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g37kcal3.2g4.8g0.3g1.1g
Arvot/100g100g47kcal4g6.1g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373