Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 57g22kcal0.6g4g0.1g1.4g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g34g114kcal5.5g21.3g0.7g2.1g
Kerma,kevyt 7%,flora29g23kcal0.3g1.3g2g0g
Aurajuusto10g33kcal1.9g0g2.8g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g12g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)12g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.9g1kcal0.1g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g427kcal17.2g55.2g14.6g8g
Valittu annoskoko156g213kcal8.6g27.6g7.3g4g
Annoskoko puolitettuna78g107kcal4.3g13.8g3.7g2g
Arvot/100g100g137kcal5.5g17.7g4.7g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054