Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu36g46kcal4g0.1g3.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa20g59kcal4.5g0g4.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g20g117kcal4.7g1.3g10.5g0g
Leivinjauhe 2g3.4kcal0.1g0.7g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g39g23kcal3.5g2g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)7.8g45kcal1.8g1.5g3.9g0g
Seesaminsiemen12g66kcal3.1g1.3g5.6g1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 5.9g19kcal1.7g0.4g1.2g1.8g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti5.9g33kcal1.4g0.8g2.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g1.2g0.6kcal0g0g0g1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl2g18kcal0g0g2g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g855kcal49.6g16.2g67.4g7.6g
Valittu annoskoko157g428kcal24.8g8.1g33.7g3.8g
Annoskoko puolitettuna78g214kcal12.4g4.1g16.9g1.9g
Arvot/100g100g273kcal15.8g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202