Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 15g110kcal0.2g0.1g12.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.4g0.2g0.5g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)5.3g17kcal0.8g2.5g0.4g1g
Sokeri 26g105kcal0g25.8g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.4kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Raparperi 76g26kcal0.5g4.2g0.1g1.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.3g0.8kcal0g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g675kcal10.6g88.4g29.6g5.8g
Valittu annoskoko156g338kcal5.3g44.2g14.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna78g169kcal2.7g22.1g7.4g1.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.3g9.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595