Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)78g19kcal0.8g4.3g0g1.1g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Oliiviöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g157kcal3g12.8g10.6g4g
Valittu annoskoko156g78kcal1.5g6.4g5.3g2g
Annoskoko puolitettuna78g39kcal0.8g3.2g2.7g1g
Arvot/100g100g50kcal1g4.1g3.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471