Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g21g158kcal0g0g17.5g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.7g3.6kcal0.2g0g1.4g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.3g14kcal0g3.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g10g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 28g18kcal0.9g1.4g1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g22kcal1.9g0.1g1.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 43g19kcal0.2g2.7g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g746kcal9.2g79.8g43.8g4g
Valittu annoskoko156g373kcal4.6g39.9g21.9g2g
Annoskoko puolitettuna78g187kcal2.3g20g11g1g
Arvot/100g100g239kcal2.9g25.5g14g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372