Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 106g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 32g20kcal1g1.5g1.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.2g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Oivariini, 80 normaalisuolainen3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste11g38kcal3.1g0.2g3g0g
Rypsiöljy 1.1g9kcal0g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g254kcal12.6g12.4g16.2g5g
Valittu annoskoko156g127kcal6.3g6.2g8.1g2.5g
Annoskoko puolitettuna78g64kcal3.2g3.1g4.1g1.3g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130