Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl73g249kcal1.5g2.2g25.7g0g
Sokeri 7.8g32kcal0g7.8g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja37g59kcal2.7g5.9g2.6g0g
Lakka37g15kcal0.5g2.9g0.2g1.4g
Liivate 1.8g6.4kcal1.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g723kcal12.6g37.6g57g2.8g
Valittu annoskoko156g361kcal6.3g18.8g28.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna78g181kcal3.2g9.4g14.3g0.7g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843