Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 61g23kcal0.6g4.2g0.1g1.5g
Vesi43g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1g3kcal0g0.2g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g8.7g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.4g3.9kcal0g0g0.4g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g16g47kcal3.3g0.2g3.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g17g10kcal0.7g0.8g0.4g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g4.3g15kcal0.9g0g1.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g5.2g10kcal0.4g0.2g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g228kcal12g12g13.2g3.2g
Valittu annoskoko156g114kcal6g6g6.6g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g57kcal3g3g3.3g0.8g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.8g4.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589