Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva2.2g1.5kcal0.3g0g0g0.3g
Koff, kolmonen33g13kcal0g0.7g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g33g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g33g115kcal2.3g24.7g0.7g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g33g114kcal3.9g23.1g0.7g1g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g555kcal19g97.2g7.6g2.6g
Valittu annoskoko157g278kcal9.5g48.6g3.8g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g139kcal4.8g24.3g1.9g0.7g
Arvot/100g100g177kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441