Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5g36kcal0g0g4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.7g2.5g0g0g
Hiiva 5g3.8kcal0.7g0.1g0g0.3g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)30g100kcal8.2g0g7.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 66g225kcal6.7g45.9g0.8g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g762kcal34.6g97g24.2g5.2g
Valittu annoskoko156g381kcal17.3g48.5g12.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna78g190kcal8.7g24.3g6.1g1.3g
Arvot/100g100g244kcal11.1g31.1g7.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570