Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g21g96kcal1.3g13.9g3.9g0.4g
Voi 6.8g50kcal0.1g0g5.5g0g
Kuohukerma,valio,2dl27g93kcal0.5g0.8g9.5g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g27g16kcal1.1g1.4g0.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g14g12kcal0.1g5.8g0.8g0g
Sokeri 17g69kcal0g17g0g0g
Liivatelehti, gelatiini2.7g10kcal2.3g0g0g0g
Vesi2g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g14g12kcal0.2g5.9g0.8g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker12g45kcal0g11.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g805kcal11.2g112g42.4g0.8g
Valittu annoskoko156g403kcal5.6g56g21.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna78g201kcal2.8g28g10.6g0.2g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734