Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai28g99kcal3.4g20g0.6g1g
Sokeri 45g183kcal0g45.1g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen40g290kcal0g0g32.2g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g16g15kcal0.2g1g1.1g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.8g0g1.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.6kcal0g0.6g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)10g17kcal0g4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g1254kcal10.8g141.4g70.8g2.6g
Valittu annoskoko156g627kcal5.4g70.7g35.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g314kcal2.7g35.4g17.7g0.7g
Arvot/100g100g402kcal3.5g45.3g22.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412