Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 43g56kcal9.1g0g2.1g0g
Vesi86g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g5.2g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.3g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g2.4g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.6g4.4kcal0g0g0.5g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 14g6kcal0.1g0.6g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.4g1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g144kcal18.8g2.4g5.6g0.4g
Valittu annoskoko156g72kcal9.4g1.2g2.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna78g36kcal4.7g0.6g1.4g0.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291