Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)27g94kcal3.8g15g1.9g3g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.7g11kcal0.3g2g0.1g0.5g
Flora margariini 60, annos 10g6.7g36kcal0g0g4g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 13g4kcal0.4g0.5g0g0g
Leivinjauhe 0.9g1.6kcal0g0.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu8g10kcal0.9g0g0.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Fariinisokeri13g55kcal0g13.4g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)27g17kcal0.9g1.3g0.9g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g8g11kcal1g0g0.8g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g6.7g19kcal0.1g3.8g0g2.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Raparperi 27g9kcal0.2g1.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g640kcal18g97.2g17.2g14.6g
Valittu annoskoko156g320kcal9g48.6g8.6g7.3g
Annoskoko puolitettuna78g160kcal4.5g24.3g4.3g3.7g
Arvot/100g100g205kcal5.8g31.1g5.5g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219