Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green19g63kcal4.6g9.4g0.2g2.3g
Sipuli 8.5g2.6kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 13g2.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.3g21kcal0g0g2.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 77g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 31g9kcal0.2g1.6g0.1g0.6g
Soijakastike 1.4g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g3.1g5.9kcal0g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g211kcal10.2g26.8g5.2g6.4g
Valittu annoskoko156g106kcal5.1g13.4g2.6g3.2g
Annoskoko puolitettuna78g53kcal2.6g6.7g1.3g1.6g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.6g1.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614