Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 63g11kcal0.4g1.6g0.3g0.4g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.6g1.8kcal0.1g0.2g0g0.2g
Herne 32g22kcal1.6g3g0.1g1g
Ruokakerma Valio 5%32g19kcal0.4g0.9g1.6g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g24g24kcal4.3g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g234kcal13.6g11.4g14.2g3.2g
Valittu annoskoko156g117kcal6.8g5.7g7.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna78g59kcal3.4g2.9g3.6g0.8g
Arvot/100g100g75kcal4.4g3.7g4.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328