Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka81g136kcal16.1g0g8.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%20g24kcal0.6g0.9g2g0g
Korppujauho (Pirkka)10g36kcal1.4g7.1g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)30g8.2kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Rypsiöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl12g16kcal1.6g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g490kcal40.2g19.2g28.4g2g
Valittu annoskoko156g245kcal20.1g9.6g14.2g1g
Annoskoko puolitettuna78g123kcal10.1g4.8g7.1g0.5g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949