Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.7g0.1g0.3g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Vesi41g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen20g6.7kcal0.7g1g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss20g11kcal1.2g1.1g0.1g0.6g
Arkirae (Valio), annos 100g10g7.1kcal1.2g0.4g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas2.3g7.2kcal0.2g1.4g0.1g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g152kcal8.2g20.6g3.4g4.2g
Valittu annoskoko156g76kcal4.1g10.3g1.7g2.1g
Annoskoko puolitettuna78g38kcal2.1g5.2g0.9g1.1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369