Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen62g21kcal2g3g0g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g16g12kcal0.2g1g0.8g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g155kcal6.8g26.2g1.8g1.4g
Valittu annoskoko156g78kcal3.4g13.1g0.9g0.7g
Annoskoko puolitettuna78g39kcal1.7g6.6g0.5g0.4g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324