Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g36g88kcal6.4g0g6.8g0g
Lanttu 47g14kcal0.5g2.2g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana 14g4.7kcal0.1g0.8g0g0.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 12g9kcal0.2g1.8g0g0.1g
Vesi36g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g3.3g4kcal0.1g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g243kcal14.8g10.8g14.4g3g
Valittu annoskoko156g121kcal7.4g5.4g7.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g61kcal3.7g2.7g3.6g0.8g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059