Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 4.9g18kcal0.7g2.8g0.4g0.5g
Vehnälese 4.9g11kcal0.7g0.8g0.2g1.8g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Hermesetas-jauhe1.5g4.3kcal0g0.8g0g0.6g
Kananmuna kuoreton 6.8g10kcal0.8g0g0.7g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen12g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.2g3.5kcal0g0.7g0g0.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka1g3.9kcal0g1g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.5g7.9kcal0.6g0.3g0.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.1g21kcal0g5g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g26kcal2.6g3.9g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g25g39kcal1.1g3.9g2.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 8.6g3.6kcal0.8g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.6g5.6kcal1.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g319kcal18.2g40g7.8g7g
Valittu annoskoko156g159kcal9.1g20g3.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna78g80kcal4.6g10g2g1.8g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258