Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi72g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 3.9g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.6kcal0.1g0.8g0g0.3g
Peruna, vanha, kuorittu 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g7.2g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Lohifilee 29g56kcal5.3g0g3.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 14g47kcal0.3g0.4g5g0g
Kalaliemikuutio 1.6g4.8kcal0.2g0.5g0.2g0g
Voi 2g15kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g280kcal12.6g8.8g21.4g1.2g
Valittu annoskoko156g140kcal6.3g4.4g10.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g70kcal3.2g2.2g5.4g0.3g
Arvot/100g100g90kcal4g2.8g6.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811