Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)14g52kcal0.1g0.9g5.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.8g1.8kcal0.1g0g0.7g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 25g84kcal0g18.3g0g0g
Raparperi 41g14kcal0.3g2.3g0g0.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.8g9kcal0g2.3g0g0g
Valkuainen (100g)41g17kcal4.1g0.6g0g0g
Sokeri 29g119kcal0g29.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g594kcal9.2g107.4g12.4g1.2g
Valittu annoskoko156g297kcal4.6g53.7g6.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna78g149kcal2.3g26.9g3.1g0.3g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.4g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311