Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g11g80kcal0.1g0.1g8.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.2g1.4kcal0.1g0g0.5g0g
Vesi3.3g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g22g75kcal0.4g0.7g7.7g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.2g7.5kcal0.2g1.5g0g0.1g
Sokeri 3.9g16kcal0g3.9g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.5g2.2kcal0g0.5g0g0g
Raparperi 75g25kcal0.5g4.1g0.1g1.1g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.3g7.7kcal0g1.9g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g2.7g16kcal0.6g0.3g1.4g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g663kcal8.4g67.2g38.6g4g
Valittu annoskoko156g331kcal4.2g33.6g19.3g2g
Annoskoko puolitettuna78g166kcal2.1g16.8g9.7g1g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.5g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431