Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.1g0.3g1g
Sokeri 31g127kcal0g31.3g0g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.4kcal0g0.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g13g96kcal0.1g0.1g10.5g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g11g3.3kcal0.4g0.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.4g0g1.2g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g26g18kcal3.2g1.1g0.1g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g33g15kcal0.1g3.3g0.2g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton1.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g748kcal16g112.8g24.6g3g
Valittu annoskoko156g374kcal8g56.4g12.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna78g187kcal4g28.2g6.2g0.8g
Arvot/100g100g240kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615