Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Sokeri 26g103kcal0g25.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 35g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.2g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl13g83kcal1.8g0.4g8.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.2kcal0g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Rusina 6g18kcal0.2g3.6g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g1067kcal16.8g118.8g57g4.4g
Valittu annoskoko156g534kcal8.4g59.4g28.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g267kcal4.2g29.7g14.3g1.1g
Arvot/100g100g341kcal5.4g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980