Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21g0.4g1g
Sokeri 25g99kcal0g24.5g0g0g
Voi 14g105kcal0.2g0.1g11.7g0g
Kananmuna 50g(kpl)17g22kcal1.9g0.1g1.6g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g40g38kcal1g5.2g1.3g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g1.2g3.9kcal0g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 28g12kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g770kcal12.6g108.6g30.4g3.8g
Valittu annoskoko156g385kcal6.3g54.3g15.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna78g193kcal3.2g27.2g7.6g1g
Arvot/100g100g246kcal4g34.7g9.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308