Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 32g25kcal0.5g5.1g0.1g0.3g
Kukkakaali 47g11kcal0.9g1g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.6kcal0.1g1.2g0g0.5g
Herneet (Apetit)27g14kcal1.5g1.4g0.2g0g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g4g3.9kcal0g0.7g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g1.9g7.1kcal0.6g0g0.5g0g
Sinappi 1.9g2.5kcal0.1g0.3g0.1g0g
Salaatti, jäävuori tuore6.9g0.7kcal0.1g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g4g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g266kcal7.8g21.2g15.4g4.4g
Valittu annoskoko156g133kcal3.9g10.6g7.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna78g67kcal2g5.3g3.9g1.1g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.8g4.9g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433056