Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 26g78kcal4.6g12.6g0.3g2.8g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g21g56kcal3.5g0g4.8g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 2.6g5.9kcal0.4g0g0.5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g282kcal17g25.4g11.2g5.6g
Valittu annoskoko156g141kcal8.5g12.7g5.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna78g71kcal4.3g6.4g2.8g1.4g
Arvot/100g100g90kcal5.4g8.1g3.6g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433371