Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g41g54kcal8.9g0g1.9g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK25g34kcal5.6g0g1.5g0g
Lanttu 25g7.3kcal0.3g1.2g0.1g0.5g
Porkkana 25g8.3kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 20g16kcal0.4g3.2g0g0.2g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g3g17kcal0g0g1.8g0g
Milbona Maito rasvaton15g5kcal0.5g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana312g281kcal31.8g13g10.8g2.6g
Valittu annoskoko156g141kcal15.9g6.5g5.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna78g70kcal8g3.3g2.7g0.7g
Arvot/100g100g90kcal10.2g4.2g3.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403