Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.7g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Oivariini, 60 (100g)10g57kcal0.1g0.1g6.2g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g5.1g7.7kcal0.1g0.3g0.6g0g
Sipuli (kuorittu)5.1g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha41g68kcal7.8g0g4.1g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore21g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g15g52kcal3.9g0g4.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)21g26kcal2.3g0.1g1.9g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%21g33kcal0.6g0.6g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana313g614kcal33.4g27.8g40.8g2g
Valittu annoskoko156g307kcal16.7g13.9g20.4g1g
Annoskoko puolitettuna78g154kcal8.4g7g10.2g0.5g
Arvot/100g100g197kcal10.7g8.9g13.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=447965